VOZNI PARK

 

GVM-1

GVM-1

Tip podvozja: Renault Trafic

Namenjen je predvsem prevozu moštva na kraj nesreče, na tekmovanja, razna izobraževanja Oprema: reševalna vrv, kovček prve pomoči, ročni gasilni aparati, jeklena vrv, gasilska sekira, rdeča luč za označevanje poveljniškega mesta.

 

HTRV-1

HTRV-1

Tip podvozja: Mercedes Benz Sprinter 519

To vozilo uporabljamo predvsem za tehnične intervencije. Poleg 200 litrov vode in visokotlačne črpalke z odgonom iz motorja je v vozilu nameščen komplet hidravličnega orodja za rezanje in razpiranje pločevine, platforma za reševanje iz avtobusov in tovornjakov, večfunkcijska zložljiva lestev, dva izolirna dihalna aparata in komplet opreme za nudenje prve pomoči vključno z avtomatskim zunanjim defibrilatorjem ter koritastimi nosili, ki omogočajo tudi dvig poškodovanih ali obolelih oseb iz višin ter globin.

V vozilo smo namestili tudi IR termo kamero, orodje za odpiranje vrat, radijske postaje, sodobno led razsvetljavo in prenosni računalnik, v katerem imamo shranjene požarne načrte večjih industrijskih objektov v občini, kakor tudi karakteristike znamk osebnih vozil. Računalnik nam bo v pomoč tudi pri vodenju morebitnih nesreč večjega obsega.

 

GVC 16/25

GVC 16/25

Tip podvozja: Renault Midlum 4x4

Vozilo uporabljamo za gašenje vseh vrst požarov, ter za reševanje ob prometnih nesrečah in ostalih tehničnih intervencijah. Oprema: trodelna lestev z oporniki 14m, manjša lestev, požarne metle, naprtnjače, zajemalna nosila, reanimacijski nahrbtnik s kisikom, odeje, škornji za posredovanje ob poplavah, infrardeči termometer, motorna žaga, reflektorji, električni agregat, izolirni dihalni aparati, reševalne vrvi, hidravlično reševalno orodje WEBER HYDRAULIK, folija za pokrivanje poškodovancev, plezalna oprema, pnevmatske blazine in čepi, les za stabilizacijo, absorbent, lovilci nevarnih snovi, pivniki in črevesa, sesalne in tlačne cevi, navijak s hitro cevjo ter še veliko ostale opreme.

 

GVC 24/50

GVC 24/50

Tip podvozja: MAN 460 4x4

Vozilo uporabljamo za gašenje večjih požarov, za prevoz pitne vode in prevoz vode na požarišče. Oprema: vodni top, štiri delna stikalna lestev, požarne metle, sesalne in tlačne cevi, ključi za hidrante in odpiranje jaškov, električna potopna črpalka VCGE 305, ročno reševalno orodje, lomilka, signalna zastava, ter orodje za signalizacijo, el. Agregat ENDRESS, prašek za posipanje razlitih tekočin, izpihovalec dima, kovček prve pomoči, kavelj za trganje, jeklena vrv, kljuka, škripec, veriga, 2x navijak po 25m hitre cevi, naprtnjače, motorni nahrbtni pihalnik CHIFARELI, cevni mostički, izolirni dihalni aparati.

 

GVGP-1

GVGP-1

Tip podvozja: Ford Ranger 4x4

 

Prikolica

Prikolica

Tip podvozja: Pongratz

Oprema: motorna brizgalna Rosenbauer, sesalne cevi, tlačne cevi, spojni ključi, sesalni koš, vezalna, ventilna vrv.