ARHIV: 2018     2017

17.11.
2019

Odpiranje vrat

ob 19.45 smo dobili poziv, da je potrebno s tehničnim posegom vstopiti v stanovanje. Ob prihodu na kraj smo ugotovili, da naše posredovanje ne bo potrebno.

Več

 

11.11.
2019

Slabost voznika tovornega vozila

Ob 20.06 je na avtocesti Logatec–Vrhnika, občina Vrhnika, voznik tovornega vozila zaradi nenadne slabosti s tovornim vozilom zapeljal na odstavni pas ter poškodoval več metrov varovalne ograje in obtičal. Posredovali so gasilci PGD Dolnji Logatec, Stara Vrhnika in GB Ljubljana, ki so tehničnim posegom odprli vrata vozila, nudili pomoč reševalcem NMP Logatec pri reanimaciji, odklopili akumulatorje na vozilu in prečrpali 350 litrov goriva iz poškodovanega rezervoarja. Kljub hitri intervenciji je voznik vozila umrl!

Več

 

08.11.
2019

Odpiranje vrat

Ob 10.59 so na Pavšičevi ulici v Logatcu, gasilci PGD Dolnji Logatec vstopili v stanovanje, kjer je bila onemogla oseba. Osebo so oskrbeli in prenesli do reševalnega vozila. Prevzeli so jo reševalci ZD Logatec.

Več

 

04.11.
2019

Dim iz tovornega vozila

Ob 13.40 se je na avtocesti pri Štampetovem mostu med priključkoma Vrhnika in Logatec, občina Vrhnika, močno dimilo v motornem delu tovornega vozila. Gasilci PGD Stara Vrhnika, Vrhnika, Verd in Dolnji Logatec so zavarovali kraj dogodka, opravili pregled vozila in posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom. Dim je bil posledica tehnične okvare vozila.

Več

 

21.10.
2019

Nalet dveh vozil

Ob 11.57 je na primorski avtocesti Unec–Ljubljana v občini Cerknica prišlo do naleta dveh osebnih vozil. Gasilci PGD Cerknica in Dolnji Logatec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč NMP Cerknica. Reševalci NMP so eno poškodovano osebo oskrbeli na kraju, eno pa prepeljali na zdravljenje v bolnišnico.

Več

 

15.10.
2019

Požar tovornega vozila

Ob 5.50 je na avtocesti med Vrhniko in Logatcem, občina Vrhnika, zagorelo tovorno vozilo. Požar, ki je zajel tudi del tovora, so pogasili gasilci PGD Stara Vrhnika, Vrhnika, Verd in Dolnji Logatec!

Več

 

05.10.
2019

Požar v kuhinji

Ob 12.56 je na Tovarniški cesti v Logatcu zagorel motorček kuhinjske nape, zaradi česar se je zakadilo stanovanje in stopnišče večstanovanjske zgradbe. Gasilci PGD Dolnji Logatec so pogasili požar ter prezračili stanovanje in blok. 10 stanovalcev so gasilci evakuirali na prosto. Poškodovanih oseb ni bilo.

Več

 

04.10.
2019

Požar na divjem odlagališču

Ob 14.42 je zagorelo na divjem odlagališču med naseljema Hotedršica in Novi svet - Gojni grič, občina Logatec. Gasilci so na kraju ugotovili, da gorijo gradbeni odpadki z večjo količino izolacijskega materiala. Prekopali in zalili so površino okoli 100 m2. Sodelovali so gasilci PGD Dolnji Logatec, Gorenji Logatec in Hotedršica.

Več

 

02.10.
2019

Prometna nesreča AC Unec-Logatec

Ob 13.54 sta na AC Unec–Logatec, občina Cerknica, trčili tovorno in osebno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Cerknica in Dolnji Logatec, ki so kraj dogodka zavarovali ter odklopili akumulatorja. V prometni nesreči ni bilo poškodovanih.

Več

 

02.10.
2019

Prometna nesreča AC Unec-Logatec

Ob 13.30 sta na AC Logatec–Unec, občina Cerknica, trčili osebno in kombinirano vozilo. Posredovali so gasilci PGD Cerknica in Dolnji Logatec, ki so kraj dogodka zavarovali ter odklopili akumulatorja. V nesreči se je poškodovala ena oseba, ki so jo oskrbeli reševalci NMP Logatec. Odpeljali so jo v UKC Ljubljana.

Več

 

02.10.
2019

Prometna nesreča AC Unec-Logatec

Ob 13.02 sta na AC Unec–Logatec, občina Cerknica, trčili osebno in kombinirano vozilo. Posredovali so gasilci PGD Cerknica in Dolnji Logatec, ki so kraj dogodka zavarovali in odklopili akumulatorja. Poškodovano osebo so odpeljali reševalci NMP Cerknica v UKC Ljubljana.

Več

 

30.09.
2019

Pomoč pri oskrbi

Ob 16.07 so v stanovanju na Gozdni poti v Logatcu gasilci PGD Dolnji Logatec pomagali ekipi NMP ZD Logatec pri oskrbi invalidne osebe, ki je padla z vozička.

Več

 

29.09.
2019

Prometna nesreča AC Logatec-Unec

Ob 7.19 sta na primorski avtocesti pred priključkom Unec v smeri Kopra, občina Logatec, trčili vozili, osebno in tovorno. Gasilci PGD Dolnji Logatec in Cerknica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, očistili vozišče in nudili pomoč policistom in delavcem DARS-a. Reševalci NMP Logatec in Cerknica so na kraj oskrbeli tri poškodovane osebe in enega poškodovanca prepeljali na zdravljenje v bolnišnico.

Več

 

28.09.
2019

Prometna nesreča AC Logatec-Vrhnika

Ob 14.12 je na primorski avtocesti v smeri Ljubljane pri Vrhniki osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci PGD Stara Vrhnika in Dolnji Logatec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, oskrbeli poškodovano osebo, z vpojnimi sredstvi posuli razlite tekočine in pomagali delavcem DARS pri čiščenju cestišča. Reševalcu NMP Logatec so poškodovano osebo prepeljali v UKC Ljubljana.

Več

 

25.09.
2019

Vozilo v jarku

Ob 11.18 je na cesti Rovte – Žiri, občina Logatec, osebno vozilo zapeljalo v jarek čez odbojno ograjo in se prevrnilo na streho. Gasilci PGD Dolnji Logatec so preprečili iztekanje tekočin, odklopili akumulator in nudili pomoč poškodovani osebi iz vozila.

Več

 

23.09.
2019

Nalet štirih tovornih vozil

Ob 18.24 so gasilci PGD Stara Vrhnika in PGD Dolnji Logatec posredovali na avtocesti med Vrhniko in Logatcem pri viaduktu Verd kjer je prišlo do naleta štiri tovornih vozil. Voznik enega tovornjaka je ostal ukleščen v vozilu. Gasilci so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo in jo predali reševalcem NMP Ljubljana, odklopili akumulatorje na poškodovanih vozilih ter z vpojnimi sredstvi posuli in počistili cestišče.

Več

 

18.09.
2019

Požar osebnega vozila

Ob 12.34 na avtocesti med Logatcem in Uncem zagorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Dolnji Logatec, Cerknica in Rakek so zavarovali mesto požara, požar pogasili in odklopili akumulator na vozilu.

Več

 

06.09.
2019

Prometna nesreča

Ob 7.27 sta trčili osebni vozili na Rovtarski cesti v Logatcu. Posredovali so gasilci PGD Dolnji Logatec, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih , posuli cestišče z vpojnimi sredstvi ter prenesli poškodovane osebe do reševalnih vozil, s katerimi so jih prepeljali v nadaljnjo oskrbo.

Več

 

03.09.
2019

Dim iz strehe

Ob 22.25 uri smo dobili poziv, da se kadi izpod strehe žage na Zaplani. Ob prihodu na kraj smo ugotovili, da gre za izpust pare iz sušilni če lesa. Naše posredovanje ni bilo potrebno

Več

 

13.08.
2019

Pregretje sončne elektrarne

Ob 20.15 je prišlo do pregretja sončne elektrarne na objektu v IOC Zapolje v občini Logatec. Pred prihodom gasilcev PGD Dolnji Logatec je lastnik ugasnil elektrarno. Gasilci so s termovizijsko kamero opravili pregled

Več

 

08.08.
2019

Maček v žlebu

Na svetovni dan mačk, si je mladi muc na Pavšičevi ulici v Logatcu privoščil prav posebno dogodivščino. Mladi muc je splezal v žleb stanovanjske hiše, od koder se ni moral vrniti. Na pomoč smo odšli 🚒gasilci, vendar naše ukrepanje ni bilo potrebno saj je muc (živ in zdrav) žleb zapustil še pred našim prihodom.

Več

 

31.07.
2019

Prometna nesreča AC Unec-Logatec

Ob 17.18 je na primorski avtocesti v smeri Ljubljane pri Uncu kombinirano vozilo trčilo v zadek polpriklopnika tovornega vozila. V kombiniranem vozilu je bila ukleščena ena oseba, katero so rešili gasilci PGD CERKNICA in PGD Dolnji Logatec. Gasilci so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanca in z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine.

Več

 

26.07.
2019

Prometna nesreča

26.7 . ob 20.51 sta na Tržaški cesti v Logatcu trčili osebni vozili. Gasilci PGD Dolnji Logatec so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje in vozišče očistili razlitih motornih tekočin. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb!

Več

 

25.07.
2019

Iztekanje vode

Ob 01.22 je v Pavšičevi ulici v Logatcu v večstanovanjski hiši začela iztekati voda iz dotrajanega radiatorja. Posredovali so gasilci PGD Dolnji Logatec, ki so zaprli ventile ter preprečili nadaljnje iztekanje vode

Več

 

24.07.
2019

Prometna nesreča tovornega vozila in stoječe prikolice

Ob 10.20 je na primorski avtocesti v smeri Ljubljane na viaduktu Verd tovorno vozilo trčilo v stoječo prikolico za kampiranje. Gasilci PGD Dolnji Logatec in Stara Vrhnika so zavarovali kraj dogodka, stabilizirali uničeno prikolico, odklopili akumulator in plinsko jeklenko v prikolici ter posuli razlite tekočine z vpojnim sredstvom. Poškodovanih oseb ni bilo.

Več

 

23.07.
2019

Požar trave ob AC Unec- Logatec

Ob 16.02 je zagorela trava ob AC Postojna - Ljubljana med izvozoma Unec in počivališčem Lom. Požar na površini okoli 50 m2 so pogasili gasilci PGD Rakek, Dolnji Logatec, Laze - Jakovica, in Cerknica. Med vračanjem s kraja požara so gasilci naleteli na tovorno vozilo, na katerem se je zaradi okvare kadilo iz predela kolesa, zato so gasilci preventivno ohladili kolesni ležaj na tovornem vozilu, do požara pa ni prišlo.

Več

 

23.07.
2019

Prometna nesreča tovornega in osebnega vozila

Ob 11.15 je na avtocesti Vrhnika–Logatec, občina Vrhnika, tovorno vozilo trčilo v pokvarjeno stoječe osebno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Stara Vrhnika in Dolnji Logatec, ki so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP pri imobilizaciji poškodovanih in otroka, odklopili akumulatorje na vozilih, posuli iztekle tekočine ter nudili pomoč pri odstranitvi vozila. Reševalci NMP Ljubljana so v dve osebi prepeljali v bolnišnico.

Več

 

21.07.
2019

Prometna nesreča AC Unec - Logatec

Ob 18.41 so na primorski avtocesti v smeri proti Ljubljani pred počivališčem Lom, občina Logatec, trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Dolnji Logatec so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih in nevtralizirali razlite motorne tekočine po vozišču ter nudili pomoč reševalcem NMP Logatec, ki so oskrbeli v nesreči poškodovani osebi in ju prepeljali v UKC Ljubljana.

Več

 

16.07.
2019

Požar osebnega vozila

Ob 3.06 je na počivališču Lom v občini Logatec zagorelo osebno vozilo. Požar so pogasili zaposleni na črpalki pred prihodom gasilcev PGD Dolnji Logatec, Rakek in Cerknica, ki so požar dokončno pogasili in odklopili akumulator.

Več

 

12.07.
2019

Voda v kleti

Ob 15.14 so na Poštni ulici v Logatcu gasilci PGD Dolnji Logatec iz kleti stanovanjske hiše izčrpali meteorno vodo.

Več

 

03.07.
2019

Nesreča avtodoma

Ob 10.20 se je na primorski avtocesti pred priključkom Vrhnika, v smeri Ljubljane, zaradi počene pnevmatike prevrnil avtodom in obstal na vozišču. Gasilci PGD Dolnji Logatec in PGD Stara Vrhnika so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu in motornem kolesu v njem, posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom, s tehničnim posegom postavili avtodom na kolesa, ga povlekli na odstavni pas ter očistili posledice nesreče s cestišča. Reševalci NMP Logatec so na kraju dogodka oskrbeli dve poškodovani osebi in ju prepeljali v UKC Ljubljana.

Več

 

29.06.
2019

Prometna nesreča

Ob 13.12 so na Ravniku v občini Logatec trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Dolnji Logatec so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili ukleščeno voznico, odklopili akumulatorje, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine ter nudili pomoč policiji in reševalcem. Poškodovano osebo so reševalci NMP Logatec prepeljali v bolnico.

Več

 

25.06.
2019

Napaka na plinski peči

Ob 13.43 se je v stanovanju na Stari cesti v Logatcu zaradi napake na plinski peči, sprožil detektor ogljikovega monoksida. Še pred prihodom gasilcev PGD Dolnji Logatec je stanovalka zaprla dovod plina, odprla okna in se umaknila iz stanovanja. Gasilci so z merilcem izmerili koncentracijo plinov, ki pa ni pokazala povišanih vrednosti ter lastnici svetovali obisk pooblaščenega serviserja peči.

Več

 

22.06.
2019

Vstop v stanovanje

Ob 21.00 smo prejeli poziv, da je zaradi izpada električne energije onemogočen vstop v stanovanje. S tehničnim posegom smo odprli vrata stanovanja.

Več

 

19.06.
2019

trčenje vozil

Ob 12.07 sta v naletu trčili dve vozili na avtocesti Vrhnika–Logatec v občini Vrhnika. Vozili sta se zatem umaknili v odstavno nišo. Gasilci PGD Stara Vrhnika so zavarovali območje niše, opravili pregled in odklopili akumulator. Ob izvozu na intervencijo pa smo gasilci PGD Dolnji Logatec iz strani ReCO dobili preklic.

Več

 

13.06.
2019

Požar industrijskega objekta

Nekaj minut pred 21 uro zvečer se je 16 operativcev in operativk odpravilo na pomoč pri gašenju požara v podjetju Fragmat. Na kraju je naš poveljnik Tomaž Šen prevzel vodenje sektorja. Naloga ostalih članov pa je bila dobava vode za potrebe notranjih napadov in avtolestve. Zagotavljali smo tudi redne menjave napadalcev. Naj na tem mestu pohvalimo organizacijo in učinkovito vodenje intervencije. Pohvala gre vsem enotam na kraju in poveljstvu GZ Cerknica za odlično izpeljano intervencijo.

Več

 

11.06.
2019

Odpiranje vrat

Ob 16.52 so v Pavšičevi ulici, občina Logatec, gasilci PGD Dolnji Logatec ob prisotnosti policije s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanja v prvem nadstropju večstanovanjske stavbe, v katerem so našli mrtvo pogrešano osebo.

Več

 

05.06.
2019

Kača v objektu

Danes popoldan smo bili poklicani na pomoč pri odstranjevanju kače iz objekta. Kače po daljšem iskanju, in temeljitem pregledu nismo našli.

Več

 

03.06.
2019

Požar osebnega vozila

Ob 12.05 je na Tovarniški cesti v Logatcu zagorelo osebno vozilo. Požar, ki je zajel del motorja vozila, so pogasili gasilci PGD Dolnji Logatec!

Več

 

28.05.
2019

Odpiranje vrat

Ob 10.32 so na Pavšičevi ulici v Logatcu gasilci PGD Dolnji Logatec ob prisotnosti policistov s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem se je nahajala preminula oseba!

Več

 

18.05.
2019

Požar v zabojniku

Ob 13.28 je na deponiji Ojstri vrh v Logatcu, občina Logatec, zagorela vsebina kovinskega zabojnika za mešane odpadke. Gasilci PGD Dolnji Logatec so pogasili 30 kubičnih metrov mešanih odpadkov v kovinskem zabojniku.

Več

 

13.05.
2019

Trčenje tovornega vozila in avtodoma

Ob 8.58 je prišlo do trčenja tovornega vozila in avtodoma na avtocesti Postojna–Logatec, pred izvozom Logatec. Posredovali so gasilci PGD Dolnji Logatec in Cerknica, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih ter iznesli eno poškodovano osebo iz vozila ter jo predali v oskrbo reševalcem NMP Logatec.

Več

 

01.05.
2019

Padec motorista

Ob 14.04 je na avtocesti Vrhnika–Unec motorist trčil v osebno vozilo. Voznik motorja se je lažje poškodoval. Posredovali so gasilci PGD Dolnji Logatec in GB Ljubljana, ki so odklopili akumulator na motorju, zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč reševalcem NMP Logatec!

Več

 

27.04.
2019

Zdrs vozila

Ob 16.26 pa je v Rovtah, občina Logatec, osebno vozilo na ovinku zletelo pod cesto ter na strmem pobočju obstalo prevrnjeno na boku. Gasilci GB Ljubljana in PGD Dolnji Logatec so prometno in požarno zavarovali kraj nesreče. Vozilo so stabilizirali ter s tehničnim posegom rešili ujeto nepoškodovano osebo.

Več

 

26.04.
2019

Prometna nesreča AC Logatec-Vrhnika

Ob 1.38 se je na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhniko pred Štampetovim mostom, občina Vrhnika, v smeri Ljubljane prevrnilo kombinirano vozilo s prikolico in pri tem poškodovalo še dve mimovozeči osebni vozili. Gasilci PGD Dolnji Logatec so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator na kombiniranem vozilu, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in pomagali reševalcem NMP pri oskrbi štirih poškodovanih oseb ter delavcem DARS in avtovleki pri postavitvi vozila na kolesa in nalaganju. Reševalci NMP Logatec so poškodovance oskrbeli na kraju, dva pa tudi prepeljali v UKC Ljubljana. V pripravljenosti so bili tudi gasilci GB Ljubljana, vendar njihova pomoč ni bila potrebna.

Več

 

23.04.
2019

Odpiranje vrat

Gasilci so s tehničnim posegom odprli vrata stanovalki, ki se je zaklenila iz stanovanja.

Več

 

23.04.
2019

Kurjenje v naravi

9:06 ko smo odšli v obrtno cono za Klijem, kjer naj bi se valil dim iz objekta. Šlo je za nadzorovano kurjenje.

Več

 

22.04.
2019

Požar ostrešja vrtnarije

Ob 3.46 je na Petkovcu v občini Logatec zagorelo ostrešje vrtnarije. Požar smo s skupnimi močmi pogasili gasilci PGD DOLNJI LOGATEC in PGD Rovte, PGD Rovte Enota Petkovec. Izvedli smo več notranjih in zunanjih napadov. Obvarovali smo pritličje objekta in sosednje objekte. Rešili smo domače živali. Požarno stražo vršijo domači gasilci. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

Več

 

22.04.
2019

Prometna nesreča 2 - AC Logatec-Vrhnika

Ob 16.01 so na primorski avtocesti pri Štampetovem mostu proti Ljubljani, občina Vrhnika, trčila 4 osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana in PGD Dolnji Logatec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in nudili pomoč policiji. Reševalci NMP Postojna so eno poškodovano osebo prepeljali v bolnišnico.

Več

 

22.04.
2019

Prometna nesreča 1 - AC Logatec-Vrhnika

Ob 15.46 sta na AC med Verdom in izvozom Vrhnika trčila osebno in kombinirano vozilo. Gasilci GB Ljubljana in PGD Dolnji Logatec so odklopili akumulator, posuli razlite tekočine in pomagali vlečni službi pri nalaganju vozila.

Več

 

19.04.
2019

Nalet vozil

Danes ob 6.54 je na AC med Logatcem in Vrhniko, občina Vrhnika, v naletu trčilo pet osebnih vozil. Dve osebi sta se poškodovali. Posredovali so gasilci iz GB Ljubljana ter PGD Stara Vrhnika in Dolnji Logatec. Zavarovali kraj nesreče, pomgali reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanih oseb in odklopili akumulatorje na vozilih. Nudili so pomoč policiji ter cestnemu podjetju!

Več

 

11.04.
2019

Prometna nesreča

Ob 6.50 je na AC pri uvozu na počivališče Lom osebno vozilo trčilo v prikolico tovornega vozila. Tri osebe so se poškodovale. Gasilci Dolnji Logatec in GB Ljubljana so iz vozila rešili ukleščene osebe in očistili cestišče izteklih motornih tekočin.

Več

 

06.04.
2019

Prva pomoč z oživljanjem

Občanu so gasilci PGD Dolnji Logatec nudili prvo pomoč z oživljanjem do prihoda reševalcev NMP Ljubljana in zdravnika ZD Logatec. Oživljanje ni bilo uspešno.

Več

 

01.04.
2019

Travniški požar

Ob 19.48 je v naselju Grčarevec, občina Logatec, kurjenje ušlo iz nadzora. Požar je zajel suho travo na površini dveh hektarov. Posredovali so gasilci PGD Gorenji in Dolnji Logatec in požar pogasili.

Več

 

31.03.
2019

Odpiranje vrat

Ob 17.05 so v Pavšičevi ulici v Logatcu gasilci PGD Dolnji Logatec s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanja v večstanovanjski stavbi in lastniku, ki je izgubil ključe, omogočili vstop v stanovanje.

Več

 

30.03.
2019

Travniški požar

Ob 10.14 je na Medvedjem brdu v občini Logatec gorela trava in podrast. Požar na površini okoli 1,5 ha so pogasili gasilci naslednjih PGD: Medvedje brdo, Logatec, Rovte in Vrh Sv. Treh Kraljev.

Več

 

28.03.
2019

Prometna nesreča

Ob 6.44 je prišlo do prometne nesreče dveh osebnih vozil v naselju Laze, občina Logatec. Posredovali so gasilci PGD Dolnji Logatec, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih ter nevtralizirali razlite motorne tekočine. V nesreči je bila poškodovana ena oseba, katero so oskrbeli in v bolnišnično oskrbo odlpeljali reševalci NMP Logatec.

Več

 

25.03.
2019

Požar zabojnika

Ob 12.06 je tlelo v zabojniku za komunalne odpadke v naselju Grič v Logatcu, občina Logatec. Posredovali so gasilci PGD Dolnji Logatec, ki so pogasili požar na zabojniku.

Več

 

25.03.
2019

Požar v naravi

Ob 18.02 je gorela travnata in grmovnata površina v naselju Novi svet, občina Logatec. Posredovali so gasilci PGD Hotedrščica in PGD Dolnji Logatec, ki so pogasili požar v površini 150 kvadratnih metrov.

Več

 

25.03.
2019

Vozilo na železniški progi

Ob 20.32 je na železniški postaji Planina, občina Logatec osebno vozilo nasedlo na prehodu ceste čez železniško progo. Posredovali so gasilci PGD Dolnji Logatec, ki so ugasnili osebno vozilo, ki je bilo v pogonu, vozilo odstranili z železniških tirov ter razsvetljevali okolico. V času dogodka je bil železniški promet v smeri Ljubljane ustavljen.

Več

 

23.03.
2019

Požar v naravi

Ob 12.15 so gasilci iz Dolnjega Logatca, Gorenjega Logatca in Vrha Svetih Treh Kraljev posredovali v naselju Strmica, občina Logatec, kjer so pogasili približno pol hektarja trave in podrasti.

Več

 

18.03.
2019

Dimniški požar

Ob 17.06 so gasilci PGD Dolnji Logatec ob Jački v Logatcu opravili vizualni pregled dimnika in peči v stanovanjski hiši v katerem so zakurili ogenj. Gasilci so prepovedali kurjenje do prihoda dimnikarske službe.

Več

 

13.03.
2019

Požar v naravi

Ob 10.48 je v Hotederščici, občina Logatec, gorela trava. Požar na površini približno 200 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Hotederščica in PGD Dolnji Logatec

Več

 

09.03.
2019

Požar avtomobila

Ob 19.56 je na primorski avtocesti med Logatcem in Uncem v občini Logatec v smeri Kopra na osebnem vozilu gorelo v predelu motorja. Še pred prihodom gasilcev PGD Dolnji Logatec, Rakek, Cerknica in GB Ljubljana je voznik požar sam pogasil z ročnim gasilnim aparatom. Gasilci PGD Dolnji Logatec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu in s termovizijsko kamero vozilo preventivno pregledali.

Več

 

27.02.
2019

Nesreča tovornih vozil

Ob 3.07 sta na avtocesti od Unca proti Logatcu, smer Ljubljana, trčili tovorni vozili, zaradi česar je eno odneslo s cestišča. Gasilci GB Ljubljana, PGD Dolnji Logatec in PGD Cerknica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, razlite tekočine posuli z vpojnimi sredstvi, pospravili razsuti tovor ter nudili pomoč reševalcem pri imobilizaciji in prenosu poškodovanega voznika do reševalnega vozila.

Več

 

24.02.
2019

Dimniški požar

Ob 9.14 je v Pehačkovi ulici v Logatcu zagorelo v dimniški tuljavi stanovanjske hiše. Saje so dogorele. Gasilci PGD Dolnji in Gorenji Logatec so tuljavo očistili, pregledali s termovizijsko kamero in opravili meritev plinov.

Več

 

23.02.
2019

Požar silosa

Ob 9.03 je v Petkovcu v občini Logatec zagorelo ostrešje silosa na žagi velikosti 6x6 metrov. Požar so pogasili gasilci PGD Rovte, Vrh Svetih treh kraljev, Dolnji in Gorenji Logatec. Gasilci PGD Rovte so vršili tudi gasilsko stražo. Ostrešje je uničeno, vzrok požara pa preiskuje policija.

Več

 

22.02.
2019

Prometna nesreča

Ob 19.22 se je na avtocesti Logatec–Unec, občina Cerknica, prevrnilo osebno vozilo. Voznica vozila se je poškodovala. Gasilci PGD Cerknica, Dolnji Logatec in GB Ljubljana, ki so kraj dogodka zavarovali ter odklopili akumulator.

Več

 

22.02.
2019

Dimniški požar

Ob 18.46 so v naselju Jamnica, občina Logatec, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Dolnji Logatec so saje pogasili, očistili dimnik in ga pregledali s termovizijsko kamero.

Več

 

18.02.
2019

Požar v naravi

Ob 14.51 je na Pavšičevi ulici v Logatcu, zaradi iskrenja pri transformatorski postaji zagorela trava. Aktivirani so bili gasilci PGD Dolnji Logatec, ki so požar na površini okoli 2000 kvadratnih metrov pogasili.

Več

 

07.02.
2019

Zbita oseba na AC

Ob 21.41 je na avtocesti pri počivališču Lom v smeri Kopra v občini Logatec osebno vozilo povozilo pešca. Gasilci PGD Dolnji Logatec so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in posuli razlito tekočino ter nudili pomoč reševalcem NMP Logatec. Pešec je podlegel poškodbam.

Več

 

07.02.
2019

Požar dimnika

Ob 19.44 je na Cankarjevi cesti v Logatcu zagorelo v dimniški tuljavi večstanovanjskega objekta. Gasilci PGD Dolnji Logatec so pogasili požar z ročnim gasilnim aparatom, pregledali in prezračili prostore.

Več

 

07.02.
2019

Odpiranje vrat

Ob 16.10 so na parkirišču ob Tovarniški cesti v Logatcu gasilci PGD Dolnji Logatec s tehničnim posegom odprli vrata osebnega vozila, v katerem so bili zaklenjeni ključi.

Več

 

05.02.
2019

Požar dimnika

Ob 8.15 so v Tovarniški ulici v Logatcu gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Dolnji Logatec so varovali dimnik do izgoretja saj, s termovizijsko kamero preventivno pregledali objekt in svetovali obisk dimnikarja.

Več

 

02.02.
2019

Zaklenjeni ključi

Ob 14.56 se je na parkirišču ob Notranjski cesti v Logatcu zaklenilo osebno vozilo, v katerem je bil otrok. Gasilci PGD Dolnji Logatec so skozi okno vstopili v pritlično stanovanje, ter odprli vrata stanovanja, v katerem so bili rezervni ključi avtomobila.

Več

 

01.02.
2019

Požar v vzgojnem zavodu 2

Ob 19.59 je na Tržaški cesti v Logatcu gorelo v Vzgojnem zavodu. Posredovali so gasilci PGD Gornji in Dolnji Logatec. V stranišču so pogasili goreči plastični nosilec papirja ter prezračili celoten objekt doma, saj je bil poln dima. Poškodovanih ni bilo.

Več

 

31.01.
2019

Požar v vzgojnem zavodu

Ob 17.52 je na Tržaški cesti v Logatcu v stranišču vzgojnega zavoda zagorela plastika in papir. Posredovali so gasilci PGD Dolnji Logatec in PGD Gorenji Logatec, ki so pogasili požar ter pregledali in prezračili prostore. O dogodku je bila obveščena policija.

Več

 

30.01.
2019

Zdrs vozila

Ob 19.08 je v Logatcu, pri Veliki jami osebno vozilo zdrsnilo iz vozišča. Posredovali so gasilci PGD Dolnji Logatec, ki so s tehničnim posegom vozilo spravili nazaj na vozišče. Vozilo je bilo nepoškodovano.

Več

 

15.01.
2019

Pomoč poškodovanemu pešcu

Ob 17.55 je na Tržaški cesti v Logatcu osebno vozilo zbilo pešca. Gasilci PGD Dolnji Logatec, ki so se vračali z intervencije, so zavarovali kraj nesreče in nudili prvo pomoč poškodovanemu pešcu do prihoda reševalcev NMP Logatec.

Več

 

15.01.
2019

Izliv vode

Ob 17.22 je v Pavšičevi ulici v Logatcu v stanovanju v večstanovanjski stavbi iz radiatorja iztekala voda. Gasilci PGD Dolnji Logatec so zaprli ventil na radiatorju. Napako bo odpravil pooblaščeni vzdrževalec.

Več

 

12.01.
2019

Požar zabojnika za papir

Ob 14.40 so na Šolski poti v Logatcu gasilci PGD Dolnji Logatec ob telovadnici OŠ pogasili goreč papir v kovinskem zabojniku.

Več

 

10.01.
2019

Iztekanje goriva

Ob 11.03 je bilo na počivališču Lom-zahod v občini Logatec na parkirišču, na manjši površini, razlito pogonsko gorivo iz tovornega vozila. Gasilci PGD Dolnji Logatec in GB Ljubljana so izteklo gorivo posuli z vpojnimi sredstvi in parkirišče očistili.

Več

 

05.01.
2019

Požar v kleti

Ob 21.46 je na Stari cesti v Logatcu v večstanovanjski hiši v kletnih prostorih gorel kavč. Gasilci PGD Dolnji Logatec so pogasili kavč, ter prezračili prostore. Poškodovanih ni bilo.

Več