ARHIV: 2018     2017

28.12.
2017

Dimniški požar

so v dimniku stanovanjskega objekta na Stari cesti gorele saje. Gasilci PGD Dolnji Logatec smo dimniški požar pogasili, zaradi nastanka strupenih plinov in dima pa smo stanovanje prezračili. slike

Več

 

23.12.
2017

Prometna nesreča

Na avtocesti Logatec–Unec v občini Logatec sta trčili osebni vozili. Gasilci PGD Dolnji Logatec smo zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulatorja na vozilih. Poškodovano osebo so na kraju oskrbeli reševalci NMP Logatec.

Več

 

22.12.
2017

Požar štedilnika

V popoldanskih urah je v stanovanjski hiši na Vilharjevi ulici zagorel štedilnik. Gasilci PGD Dolnji Logatec smo pogasili goreč štedilnik ter ga odnesli iz hiše. Zaprli smo tudi plinsko jeklenko ter prezračili stanovanje. slike

Več

 

22.12.
2017

Požar lesene lope

Gasilci PGD Dolnji Logatec smo v ulici Loka, občina Logatec, omejili in pogasili požar lesene lope.

Več

 

22.12.
2017

Dimniški požar

Obveščeni smo bili o dimniškem požaru pri vrtcu v Gorenjem Logatcu. Aktivirani smo bili gasilci PGD Gorenji Logatec in PGD Dolnji Logatec. Slednji smo med vožnjo obrnili, saj gornjelogaški gasilci niso potrebovali naše pomoči.

Več

 

22.12.
2017

Dimniški požar

Na Tovarniški ulici v Logatcu so se vnele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Dolnji Logatec smo dimnik in ostale prostore pregledali s termo kamero ter dimnik očistili.

Več

 

22.12.
2017

Vozilo zapeljalo iz ceste

Prejeli smo poziv, da obstaja možnost, da je zaradi hude poledice na cesti Logatec - Laze osebno vozilo zapeljalo iz ceste. Po prihodu na kraj smo ugotovili, da v vozilu ni oseb in zavarovali kraj dogodka do prihoda policije in delavcev cestnega podjetja. Cesta je bila zaradi poledice nekaj časa zaprta.

Več

 

22.12.
2017

Dimniški požar

Ob 18.21 so v Rovtah v občini Logatec zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali smo gasilci PGD Rovte in Dolnji Logatec, ki smo počakali, da so saje dogorele ter nato očistili dimnik.

Več

 

21.12.
2017

Požar viličarja v objektu

V gospodarskem poslopju velikosti 22x10 metrov je zagorelo na električni napeljavi viličarja. Gasilci PGD Rovte in Dolnji Logatec smo s hitro intervencijo preprečili širjenje požara z viličarja na poslopje in ostalo kmetijsko mehanizacijo. Iz objekta smo umaknili tri traktorje, pogasili požar na viličarju in objekt preventivno pregledali ter ga prezračili. Posuli smo tudi iztekle tekočine stroja. SLIKE

Več

 

15.12.
2017

Vstop v objekt

Na Pavšičevi ulici v Logatcu smo gasilci PGD Dolnji Logatec s pomočjo lestve skozi okno vstopili v stanovanje stanovanjskega bloka, kjer smo našli mrtvo osebo. O dogodku so bili obveščeni reševalci in policisti.

Več

 

12.12.
2017

Odpiranje vrat

Na Tovarniški cesti v stanovanjski hiši je mlajši otrok zaprl vrata balkona, na katerem je ostala ujeta oseba. Posredovali smo gasilci PGD Dolnji Logatec, ki smo s tehničnim posegom odprli vhodna vrata objekta in osebo rešili z balkona.">slike

Več

 

11.12.
2017

Močan veter

Ponedeljkovo popoldne je zaznamoval močan južni do jugozahodni veter, ki je podiral drevesa in odkrival strehe objektov. Zaradi podrtih dreves je bilo zaprtih veliko cest, vmes pa so obstala tudi vozila. Gasilci smo pomagali upravljalcem cest pri zagotavljanju prevoznosti le teh, z odstranjevanjem dreves ter z zasilnim prekrivanjem preprečili še večjo škodo zaradi dežja na odkritih objektih.

Več

 

08.12.
2017

Prometna nesreča

Na avtocesti Koper–Ljubljana, pred počivališčem Lom, v smeri Ljubljane sta trčila osebno in tovorno vozilo. Osebno vozilo se je zaletelo v bok tovornega vozila, od koder ga je odbilo v odbojno ograjo in obstalo na prehitevalnem pasu. Zaradi nesreče je bil zaprt prehitevalni pas. Posredovali smo gasilci PGD Dolnji Logatec, GB Ljubljana in PGD Cerknica, ki smo zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče ter odklopili akumulatorja. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Več

 

05.12.
2017

Prometna nesreča

Na avtocesti Ljubljana–Koper, v smeri proti Kopru je približno 2 kilometra pred izvozom za Logatec v občina Vrhnika sta trčili osebni vozili. Gasilci PGD Stara Vrhnika, Dolnji Logatec in GB Ljubljana smo zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja in z absorbentom posuli iztekle motorne tekočine.

Več

 

30.11.
2017

Prometna nesreča

Na avtocesti med priključkom Logatec in Vrhnika v občina Vrhnika sta trčila tovorno in osebno vozilo. Gasilci PGD Dolnji Logatec in GB Ljubljana smo zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja in z vpojnimi sredstvi očistili razlite motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Več

 

29.11.
2017

Prometna nesreča

Na avtocesti Unec–Logatec, smer Ljubljana je pred izvozom Logatec osebno vozilo trčilo v varovalno ograjo in obstalo na prehitevalnem pasu. Gasilci PGD Dolnji Logatec smo zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, počistili zemljo in pesek s cestišča in prestavili vozilo na odstavni pas, kjer ga je prevzela vlečna služba. V nesreči ni bilo poškodovanih. Aktivirani so bili tudi gasilci GB Ljubljana in PGD Cerknica, vendar njihovo posredovanje ni bilo potrebno!

Več

 

27.11.
2017

Dim iz večstanovanjske stavbe

Bili smo obveščeni, da se na Pavšičevi ulici iz večstanovanjske stavbe vali bel dim. Na kraju smo ugotovili, da gre za izhajanje sopare.

Več

 

13.11.
2017

Prometna nesreča

Na cesti Hotedršica – Godovič v občini Logatec sta čelno trčili osebni vozili. Gasilci PGD Dolnji Logatec smo zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih in z absorbentom posuli iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Logatec so prevzeli v oskrbo eno lažje poškodovano osebo. SLIKE

Več

 

13.11.
2017

Iskrenje iz električnih vodnikov

Na Pehačkovi cesti v Logatcu se je zaradi snega nad električne vodnike nagnila smreka. Zaradi iskrenja iz električnih vodnikov smo na kraju dogodka posredovali gasilci PGD Gorenji Logatec ter PGD Dolnji Logatec, ki smo zavarovali kraj dogodka ter počakali na prihod Elektro podjetja, ki so nato sanirali zadevo!

Več

 

08.11.
2017

Požar v stanovanjskem objektu

V naselju Rovte v občina Logatec je zaradi okvare na električni instalaciji zagorelo v kletnih prostorih stanovanjske hiše. Gasilci PGD Rovte in Dolnji Logatec smo požar pogasili, pregledali in prezračili prostore ter nudili pomoč pri sanaciji požarišča. Na kraju dogodka so posredovali tudi policisti. SLIKE

Več

 

07.11.
2017

Puščanje plina

V obrtni coni se je širil smrad po plinu. Posredovali smo poklini gasilci GB Ljubljana in PGD Dolnji Logatec. Preiskali smo okolico in na treh lokacijah ugotovili uhajanje plina. Zaprli smo plinovodne ventile. Na kraju je bila prisotna dežurna služba Adria plina.

Več

 

05.11.
2017

Reševanje obolele osebe

V naselju Brod v Logatcu so gasilci PGD Dolnji Logatec nudili pomoč oboleli osebi pri oživljanju z defibrilatorjem do prihoda reševalcev NMP Logatec.

Več

 

03.11.
2017

Požar osebnega vozila

Na AC Logatec - Unec je gorel osebni avtomobil. Požar so gasili mimoidoči gasilci iz PGD Rakek z gasilnimi aparati. PGD Dolnji Logatec smo zavarovali kraj dogodka, dokončno pogasili požar in vozilo pregledali s termo kamero. SLIKE

Več

 

31.10.
2017

Prometna nesreča

Na avtocesti v smeri od Logatca proti Postojni sta trčili osebni vozili. Posredovali smo gasilci GB Ljubljana in PGD Dolnji Logatec, ki smo zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih ter cestišče posuli z absorbentom. V nesreči je bila poškodovana ena oseba. SLIKE

Več

 

24.10.
2017

Prometna nesreča

Na cesti Logatec – Žiri v občina Logatec je prišlo do prometne nesreče. Posredovali smo reševalci NMP Ljubljana, gasilci PGD Dolnji Logatec in Policija. Gasilci smo na kraju nesreče odklopili akumulatorja na vozilih, zavarovali kraj dogodka ter pomagali NMP pri prenosu poškodovane osebe.

Več

 

22.10.
2017

Prometna nesreča

Na avtocesti med Logatcem in Vrhniko v občini Vrhnika je osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo in obstalo na cestišču. Posredovali smo gasilci PGD Dolnji Logatec in GB Ljubljana, ki smo na kraju zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu ter pomagali reševalcem NMP pri prenosu poškodovanca do reševalnega vozila.

Več

 

20.10.
2017

Požar odpadnega gradbenega materijala

Na gradbišču v IOC Zapolje, občina Logatec je gorel odpadni gradbeni material. Posredovali smo gasilci PGD Dolnji Logatec, ki smo pogasili požar na površini desetih kvadratnih metrov.

Več

 

18.10.
2017

Odpiranje vrat

Na cesti 5. maja v Logatcu se je lastnica zaklenila iz stanovanja. Gasilci PGD Dolnji Logatec smo z vrvno tehniko vstopili skozi strešno okno hiše in vrata odklenili.

Več

 

18.10.
2017

Iztekanje goriva

Na avtocestnem počivališču Lom v smeri primorske, občina Logatec je voznik tovornega vozila med manevriranjem poškodoval posodo za gorivo tovornega vozila, ki je bil parkiran. Posredovali smo poklicni gasilci GB Ljubljana in PGD Dolnji Logatec, ki smo zavarovali območje, prečrpali 250 litrov goriva iz poškodovanega rezervoarja ter posuli približno 200 kvadratnih metrov površine z vpojnimi sredstvi. Na kraju so bili prisotni policisti in dežurna služba Darsa. SLIKE

Več

 

20.09.
2017

Požar transformatorja

Na Notranjski cesti v Logatcu je zagorelo v transformatorju. Posredovali so dežurni delavci Elektro Ljubljana in gasilci PGD Dolnji Logatec, ki smo požar pogasili.

Več

 

19.09.
2017

Dim iz tovornega vozila

Na avtocestnem počivališču Lom v smeri proti Uncu, občina Logatec se je zaradi okvare turbine motorja, močno kadilo iz tovornega vozila. Gasilci PGD Dolnji Logatec in Rakek smo zavarovali kraj dogodka, preventivno pregledali tovorno vozilo, namestili pivna črevesa na bližnje odtočne kanale in z vpojnimi sredstvi posuli ter očistili razlite motorne tekočine!

Več

 

18.09.
2017

Prometna nesreča

Na avtocesti med Logatcem in Uncem, pred izvozom za Unec v občina Cerknica, zaradi neprilagojene vožnje zaneslo vozilo v obcestno ograjo in se prevrnilo. Posredovali smo gasilci PGD Cerknica in Dolnji Logatec, ki smo prometno in požarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč ekipi NMP Cerknica, pomagali vlečni službi pri nalaganju vozila ter posuli vozišče z vpojnimi sredstvi. V prometni nesreči se je poškodovala ena oseba, katera je bila odpeljana na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Več

 

12.09.
2017

Zdrs tovornega vozila

Na cesti Podlipa–Rovte v občina Logatec se je pod tovornim vozilom udrlo razmočeno cestišče, zaradi česar je vozilo zdrsnilo s ceste in obstalo na boku. Gasilci PGD Dolnji Logatec in GB Ljubljana smo zavarovali kraj nesreče, vozilo pritrdili zaradi možnosti zdrsa po brežini in vozilo pregledali. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Več

 

03.09.
2017

Prometna nesreča

Na AC Postojna - Ljubljana pred izvozom na počivališče Lom, zaradi padca kolesa s prtljažnika vozila, zadaj v naletu trčila tri osebna vozila. Poleg reševalcev in policije smo posredovali še gasilci PGD Dolnji Logatec, Stara Vrhnika, Cerknica in PGE Ljubljana. Zavarovali smo kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, cestišče posuli z vpojnimi sredstvi in počistili. Dve osebi sta se v nesreči poškodovali.

Več

 

02.09.
2017

Dimniški požar

Na Tržaški cesti v občina Logatec so v dimniku stanovanjske hiše zagorele saje. Gasilci PGD Gorenji Logatec in Dolnji Logatec smo pogasili goreče saje, očistili dimno tuljavo in pregledali okolico dimnika.

Več

 

13.08.
2017

Prometna nesreča

Na cesti Logatec–Planina v naselju Kalce, občina Logatec je osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Aktivirani smo bili gasilci PGD Dolnji Logatec in GB Ljubljana. Gasilci PGD Dolnji Logatec smo do prihoda reševalcev NMP Logatec oskrbeli poškodovanega voznika, zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, na vozilu odklopili akumulator, z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine, potegnili vozilo na cestišče in pomagali pri nalaganju uničenega vozila na vozilo vlečne službe. Poškodovanega voznika so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana. SLIKE

Več

 

12.08.
2017

Prometna nesreča

Na cesti Žiri–Logatec v občina Logatec se je voznik z osebnim vozilom prevrnil na streho. Posredovali smo gasilci PGD Dolnji Logatec, ki smo zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, očistili cestišče in pomagali vlečni službi pri nalaganju vozila. V nesreči ni bil nihče poškodovan. SLIKE

Več

 

10.08.
2017

Požar v naravi

Obveščeni smo bili o požaru v naravi v bližini ulice Dol. Aktivirani smo bili skupaj s PGD Gorenji Logatec, vendar posredovanje ni bilo potrebno.

Več

 

06.08.
2017

Padec motorista

Na cesti Logatec - Vrhnika v občina Logatec je padel motorist z motornim kolesom. Posredovali smo gasilci PGD Dolnji Logatec. Na kraju smo nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu poškodovanega motorista v reševalno vozilo. Kraj nesreče smo tudi prometno in požarno zavarovali ter pripravili pot za iznos poškodovane osebe iz doline.

Več

 

06.08.
2017

Vremenska ujma

Nevihtni oblaki so hitro pokvarili nedeljsko popoldne, ki so s seboj prinesli močne nalive, točo ter tudi močan veter. Največ škode na območju občine je nastalo na območju Medvedjega Brda, Rovt, Petkovca ter Zaplane. Dolnjelogaški gasilci smo posredovali na cesti Logatec - Rovte, kjer smo razrezali drevo, ki je padlo čez cesto ter v Rovtah, kjer je zalilo prostore vrtca. Obakrat smo posredovali skupaj s PGD Rovte. Kasneje smo bili klicani tudi na Prešernovo ulico v Logatcu, kjer je voda zalila klet večstanovanjskega bloka, vendar naše posredovanje ni bilo potrebno, saj so stanovalci že sami ukrepali.

Več

 

04.08.
2017

Vstop v objekt

Gasilci PGD Dolnji Logatec so s pomočjo lestve vstopili skozi okno v stanovanje na Jački v Logatcu, kjer je bila onemogla oseba. Oskrbeli smo jo in pomagali prenesti v reševalno vozilo. Reševalci NMP ZD Logatec so jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Več

 

02.08.
2017

Prenos obolele osebe

Na Partizanski cesti v Logatcu v občina Logatec so gasilci PGD Logatec nudili pomoč reševalcem NMP ZD Logatec pri oskrbi in prenosu obolele osebe.

Več

 

16.07.
2017

Prometna nesreča

Na cesti Logatec - Idrija, pred Hotedršico v občina Logatec je osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Posredovali smo gasilci PGD Dolnji Logatec, ki smo zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator ter potegnili vozilo na cestišče. Reševalci NMP Logatec so oskrbeli lažje poškodovano osebo. Aktvirani so bili tudi gasilci GB Ljubljana, vendar je bilo njihovo posredovanje preklicano.

Več

 

16.07.
2017

Prometna nesreča

Obveščeni smo bili o prometni nesreči na AC med počivališčem Lom in Uncem. Med vožnjo na kraj intervencije smo bili preklicani, saj je do nesreče prišlo med Uncem in Postojno.

Več

 

07.07.
2017

Požar ob železniški progi

Zagorelo je ob železniški progi med železniške postajo v Logatcu v smeri proti Postojni. Posredovali smo gasilci PGD Dolnji Logatec, ki smo pogasili okoli 100 kvadratnih metrov suhe trave in 50 železniških pragov.

Več

 

06.07.
2017

Požar na tovornem vozilu

Bili smo obveščeni o požaru gume tovornega vozila na avtocesti med počivališčem Lom in Uncem. Avtocestni odsek smo pregledali, vendar tovornega vozila nismo našli.

Več

 

04.07.
2017

Prometna nesreča

Na avtocesti med priključkom Logatec proti Vrhniki, na viaduktu Verd, občina Vrhnika je vozilu odpadlo zadnje kolo. Gasilci PGD Dolnji Logatec in GB Ljubljana smo zavarovali kraj dogodka ter počistili razlite motorne tekočine.

Več

 

23.06.
2017

Požar na kmetijskem objektu

Na Medvedjem Brdu v občini Logatec je gorel hlev velikosti 15x8 metrov, v katerem ni bilo živine. Posredovali smo gasilci PGD Medvedje Brdo, Dolnji Logatec in Rovte, PGD Vrh Sveti Trije Kralji pa so bili v pripravljenosti. V hlevu je bilo shranjeno seno in nekaj predmetov, ki so oteževali gašenje.

Več

 

25.05.
2017

Zalitje kleti

Na Tovarniški cesti v Logatcu so gasilci PGD Dolnji Logatec, iz kleti izčrpali okoli 11 kubičnih metrov meteorne vode.

Več

 

23.05.
2017

Požar ob železniški progi

V Lazah v občini Logatec je ob železniški progi okoli 200 metrov od železniške postaje Planina gorela podrast in grmovje. Požar manjšega obsega smo pogasili gasilci PGD Laze-Jakovica in PGD Dolnji Logatec.

Več

 

19.05.
2017

Požar na gospodarskem poslopju

Zagorelo je na objektu za predelavo lesa na Zaplani v občini Logatec. Posredovali smo gasilci PGD Dolnji Logatec, Gorenji Logatec, Rovte, Zaplana in Vrh-Sv. Trije Kralji, ki smo požar pogasili. Objekt v izmeri 25 x 15 metrov je skoraj v celoti uničen. O dogodku so bile obveščene pristojne službe, ki bodo ugotavljale vzrok požara. Gasilci PGD Zaplana so še vršili gasilsko stražo! SLIKE

Več

 

18.05.
2017

Prometna nesreča

Obveščeni smo bili o trku kombiniranega in tovornega vozila na avtocesti med Logatcem in Uncem. Pregledali smo odsek avtoceste vendar na njem ni bilo nobene nesreče.

Več

 

15.05.
2017

Požar ob železniški progi

Zagorelo je na več mestih ob železniški progi med Logatcem in Planino v občini Logatec. Požare na skupni površini okoli 2700 kvadratnih metrov smo pogasili gasilci PGD Dolnji Logatec in Laze - Jakovica.

Več

 

15.05.
2017

Požar na industrijskem objektu

Zagorelo je v industrijskem objektu podjetja Kemis na Vrhniki, kjer zbirajo odpadna olja in ostale nevarne snovi. Aktivirani so bili gasilci GZ Vrhnika, kasneje pa še enote GZ Logatec, GZ Cerknica, ter gasilci GB Ljubljana in JZ GRS Kranj. Skupaj je na intervenciji sodelovalo 256 gasilcev, na zdravstveni primarni triaži je sodelovalo 27 oseb, 24 policistov in 5 oseb službe za podporo. Aktiviran je bil tudi celoten štab CZ Vrhnika. Enajst oseb je bilo evakuiranih in so bili začasno nameščeni pri sorodnikih. Požar so gasilci pogasili v zgodnjih jutranjih urah. Vzrok požara še ni znan, nastala pa je velika gmotna škoda. SLIKE

Več

 

13.05.
2017

Odpiranje vrat

Obveščeni smo bili, da ekipa nujne medicinske pomoči potrebuje pomoč pri odpiranju stanovanja. Še pred izvozom smo dobili preklic.

Več

 

12.05.
2017

Dim iz vozila

Na avtocesti od Logatca proti Vrhniki v občini Vrhnika je zaradi okvare turbine na osebnem vozilu kadilo iz motornega dela vozila. Gasilci GB Ljubljana in PGD Dolnji Logatec smo odklopili akumulator na vozilu in zavarovali kraj dogodka do prihoda pristojnih služb.

Več

 

12.05.
2017

Prometna nesreča

Med naseljema Grčarevec in Planina je voznik osebnega vozila izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal s cestišča. Gasilci PGD Dolnji Logatec smo zavarovali mesto nesreče, nudili pomoč reševalcem NMP ZD Logatec pri iznosu in imobilizaciji poškodovane osebe, odklopili akumulator, posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom ter pomagali vlečni službi. Poškodobani voznik je bil prepeljan v UKC Ljubljana. SLIKE

Več

 

11.05.
2017

Prometna nesreča

Na cesti Logatec–Laze pred odcepom za Lom, občina Logatec je voznica z osebnim voziloma zapeljala s ceste in pristala na strehi. Posredovali smo gasilci PGD Dolnji Logatec, ki smo zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, z vpojnimi sredstvi posuli in počistili razlite motorne tekočine ter postavili avto nazaj cesto. Reševalci NMP ZD Logatec so lažje poškodovano voznico oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Več

 

08.05.
2017

Odpiranje vrat

V zaklenjenem stanovanju na Tovarniški cesti v občini Logatec se je nahajala onemogla oseba. Gasilci PGD Dolnji Logatec smo ob prisotnosti policistov s tehničnim posegom odprli vrata in nudili pomoč reševalcem NMP ZD Logatec pri prenosu osebe do reševalnega vozila. Osebo so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana.

Več

 

21.04.
2017

Prometna nesreča

Na primorski avtocesti med Logatcem in Uncem v občini Logatec se je osebno vozilo zaletelo v delovno vozilo delavcev Darsa. Posredovali smo poklicni gasilci GB Ljubljana, PGD Dolnji Logatec in Cerknica, ki smo zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na vozilu, ter posuli iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Logatec so eno osebo oskrbeli ter jo prepeljali v bolnišnico.

Več

 

13.04.
2017

Požar v stanovanju

Na Pavšičevi ulici v Logatcu je zagorelo v stanovanju bloka. Gasilci PGD Dolnji Logatec smo s tehničnim posegom odprli vrata, pogasili gorečo hrano na štedilniku in prezračili prostore. Zaradi suma zastrupitve so stanovalca preventivno pregledali reševalci NMP ZD Logatec.

Več

 

10.04.
2017

Požar v naravi

Pri odcepu za smetišče ob cesti Logatec-Žiri v občini Logatec je oseba čistila koruzno strnišče in požigala odpadke. Gasilci PGD Dolnji Logatec smo pregledali kurišče in se prepričali, da je ogenj ugasnil. Osebo smo opozorili na prepoved kurjenja v naravnem okolju. O dogodku so bili obveščeni tudi policisti.

Več

 

08.04.
2017

Požar v naravi

V občini Logatec je zagoreli trava in podrast na petih lokacijah. Aktivirani smo bili gasilci PGD Dolnji Logatec, ki smo požare pogasili. Skupno je pogorelo okoli hektar površin.

Več

 

08.04.
2017

Požar avtobusa

Na avtocesti Postojna–Ljubljana, pred izvozom Vrhnika v istoimenski občini je zagorel avtobus. Do prihoda gasilcev GB Ljubljana in PGD Dolnji Logatec je voznik sam uspel pogasiti začetni požar z ročnim gasilnikom. Gasilci smo vozilo pregledali s termovizijsko kamero in ga pospremili do bližnje črpalke. Posredovali smo tudi pri prometni nesreči dveh osebnih vozil, ki se je zgodila v bližini. Odklopili smo akumulatorje na vozilih, poškodovanih ni bilo.

Več

 

04.04.
2017

Požar ob železniški progi

Na železniški progi Logatec–Rakek v občini Logatec so goreli pragovi. Gasilci PGD Dolnji Logatec smo pogasili pet gorečih pragov.

Več

 

03.04.
2017

Požar v naravi

V Hotedršici, občina Logatec je zagorela podrast na površini okoli 200 kvadratnih metrov. Požar smo pogasili gasilci PGD Hotedršica in Dolnji Logatec.

Več

 

03.04.
2017

Požar v naravi

Ob progi pod Cesarskim vrhom v občini Logatec se je kadilo iz ostankov manjšega kurišča. Gasilci PGD Dolnji Logatec smo tleče veje in kurišče dokončno pogasili.

Več

 

02.04.
2017

Požar v naravi

V naselju Kalce, občina Logatec, v gozdu opažen dim. Gasilci PGD Gorenji Logatec in PGD Dolnji Logatec smo ugotovili, da je dim posledica nadzorovanega kurjenja suhe slame. Ogenj so pogasili, osebo, ki je ogenj zakurila pa opozorili na prepoved kurjenja v naravnem okolju. O dogodku je bila obveščena tudi policija.

Več

 

02.04.
2017

Požar v naravi

V bližini železniške proge v naselju Martinj hrib, občina Logatec je na požarišču prejšnjega dne ponovno zagorela podrast. Požar na površini okoli 100 kvadratnih metrov smo pogasili gasilci PGD Dolnji Logatec.

Več

 

01.04.
2017

Požar ob železniški progi

Ob železniški progi Ljubljana-Divača v občini Logatec je na več mestih na obeh straneh proge gorelo od ulice Mali most proti železniški postaji Planina v dolžini okoli 2 kilometra. Požar, kjer je gorelo grmovje in tudi drevesa je pogasilo 62 gasilcev iz PGD: Dolnji Logatec, Gorenji Logatec, Laze-Jakovica in Rovte. Pogorelo je okoli 3 hektarje površine. V času gašenja so vlaki vozili z zmanjšano hitrostjo. SLIKE

Več

 

31.03.
2017

Odpiranje vrat

Na Tovarniški cesti v Logatcu smo gasilci PGD Dolnji Logatec s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in omogočili vstop reševalcem NMP ZD Logatec do onemogle osebe.

Več

 

31.03.
2017

Požar v naravi

Pri naselju Žibrše v občini Logatec je zagorela podrast v gozdu. Požar na površini okoli treh hektarjev smo pogasili gasilci PGD Dolnji Logatec, Gorenji Logatec in Rovte. SLIKE

Več

 

30.03.
2017

Požar v naravi

Na Tržaški cesti v Logatcu je gorela trava na površini 500 kvadratnih metrov. Gorečo suho travo in nekaj odpadnega lesa smo pogasili dolnjelogaški gasilci.

Več

 

27.03.
2017

Požar v naravi

V bližini železniške postaje Planina v občina Logatec je kontrolirano kurjenje ušlo nadzoru. Posredovali smo gasilci PGD Dolnji Logatec in PGD Laze-Jakovica in pogasili okoli sto kvadratnih metrov goreče podrasti in vejevja.

Več

 

15.03.
2017

Dim iz tovornjaka

15.3. smo prejeli poziv, da se kadi iz tovornjaka na avtocesti med Logatcem in Vrhniko. Tovornjaku je razneslo pnevmatiko. Naše posredovanje ni bilo potrebno.

Več

 

14.03.
2017

Požar v naravi

Ob Gorenjski cesti v Logatcu je zagorela trava. Požar na površini okoli 100 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Gorenji Logatec. Aktivirani smo bili tudi člani PGD Dolnji Logatec vendar smo še pred izvozom prejeli preklic intervencije.

Več

 

13.03.
2017

Požar v naravi

13.3. je ob 19.25 v Hotedršici gorela trava. Posredovali smo gasilci PGD Hotedršica in Dolnji Logatec, ki smo požar pogasili.

Več

 

11.03.
2017

Odpiranje vrat

Na Tovarniški cesti v Logatcu smo gasilci PGD Dolnji Logatec, s tehničnim posegom odprli vrata in omogočili reševalcem dostop do onemogle občanke. Reševalcem NMP ZD Logatec smo pomagali tudi pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila.

Več

 

10.03.
2017

Požar v naravi

Na Vodovodni ulici v Logatcu, občina Logatec,  je gorela suha trava in podrast na površini okoli 300 kvadratnih metrov. Gasilci PGD Dolnji Logatec smo požar pogasili.

Več

 

04.02.
2017

Požar v naravi

Na območju Blekovskih gmajn, občina Logatec so policisti ob pomoči sprehajalcev prijeli dva požigalca, ki sta kurila v naravnem okolju. Na prošnjo policistov je na kraj dogodka odšel gasilec PGD Dolnji Logatec, ki je preventivno pregledal okolico kurišča in ga izdatno zalil z vodo. Nadaljnje postopke s prijetima storilcema vodi policija.

Več