ARHIV: 2018     2017

27.12.
2018

Požar silosa

Ob 14.43 je na Tržaški cesti v Logatcu zagorelo v silosu za žaganje zaradi pregretja dimniške tuljave. Gasilci PGD Dolnji Logatec so požar pogasili in razmetali okoli kubični meter žaganja. Nastala je manjša materialna škoda.

Več

 

24.12.
2018

Dimniški požar

Ob 12.30 so na Hlevnem vrhu v občini Logatec zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Vrh svetih Treh Kraljev in Dolnji Logatec so goreče saje pogasili z ročnim gasilnim aparatom, dimnik očistili in objekt preventivno pregledali s termovizijsko kamero. Gasilci PGD Vrh svetih Treh Kraljev so ostali na gasilski straži do prihoda dimnikarske službe.

Več

 

22.12.
2018

Trk vlaka in vozila

Ob 2.14 je pri naselju Laze, občina Logatec, vlak trčil v osebno vozilo, ki je bilo ustavljeno na železniških tirih. Ob trku v vozilu ni bilo oseb. Vlak je vozilo potiskal okoli petdeset metrov po tirih nato pa je vozilo stisnilo ob drog železniške infrastrukture ob tirih. Gasilci PGD Dolnji Logatec so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, nudili pomoč policistom in delavcem Slovenskih železnic ter s tehničnim posegom vozilo odstranili iz železniških tirov in ga postavili na cestišče. Poškodovanih oseb ni bilo!

Več

 

22.12.
2018

Požar v zapuščenem industrijskem objektu

Ob 15.33 se je v industrisjki coni Logatec močno kadilo iz objekta zapuščene tovarne. Gasilci PGD Dolnji in Gorenji Logatec so pogasili požar v objektu, izvedli odprtine v ostrešje in preventivno pregledali objekt s termovizijsko kamero.

Več

 

20.12.
2018

Zdrs tovornega vozila

Ob 8.56 je na cesti Logatec–Idrija pri Hotedršici, občina Logatec, tovorno vozilo zapeljalo s cestišča in se pričelo nevarno nagibati. Posredovali so gasilci PGD Dolnji Logatec in GB Ljubljana, ki so zavarovali kraj dogodka in stabilizirali vozilo. Nudili so tudi pomoč vlečni službi pri postavitvi tovornega vozila nazaj na cestišče. Poškodovanih oseb ni bilo.

Več

 

10.12.
2018

požar odpadnega materiala

Ob 16.27 je v industrijski coni Zapolje v Logatcu zagorel odpadni material. Požar na površini okoli 20 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Dolnji Logatec.

Več

 

04.12.
2018

Prometna nesreča AC Logatec-Vrhnika

Ob 13:18 je na avtocesti Logatec–Vrhnika vlačilec tovorno vozilo naložen s kartonskimi škatlami zapeljal v odbojno ograjo med prehitevalnima pasovoma in tam obstal. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, PGD Dolnji Logatec in Verd, ki so zavarovali kraj dogodka in zaprli hitra pasova v obe smeri. Vozilo je prebilo rezervoar za gorivo, zato je izteklo okoli 400 litrov goriva v jaške in jarek. Gasilci so v sode pobrali okoli 100 litrov nafte iz jarkov in luž. Kraj so posuli z absorbentom in postavili tudi več pivnikov in jih kmalu že prepojene zamenjali. To bo njihova naloga še v naslednjih dneh. Sopotnica v vozilu je utrpela lažje poškodbe. Oskrbeli so jo reševalci NMP Ljubljana in jo prepeljali v bolnico. Ob 20.30 so ponovno posredovali gasilci PGD Verd in zamenjali pivnike na kraju dogodka.

Več

 

02.12.
2018

Dim v mizarski delavnici

Ob 3.56 je bila v IOC Zapolje III., občina Logatec, v prostorih mizarske delavnice zaznana zadimljenost prostorov. Gasilci PGD Dolnji Logatec so v kurilnici objekta pogasili požar, ki je bil posledica napake na ventilatorskem sistemu. Prostore so nadtlačno prezračili in pregledali s termo kamero, poškodovani inventar pa iznesli iz prostorov. Na kraju dogodka so posredovali tudi policisti.

Več

 

30.11.
2018

Požar na tovornem vozilu

Ob 14.45 je na AC Unec- Logatec pri viaduktu Ivanje selo, občina Cerknica, zagorela pnevmatika na prikolici tovornega vozila. Posredovali so gasilci iz PGD Rakek, Cerknica, Dolnji Logatec in GB Ljubljana. Gasilci so na lokaciji dokončno pogasili požar, ki so ga gasili že mimoidooči ter ohladili zavorni boben in platišče.

Več

 

29.11.
2018

Požar dimnika

Ob 15:10 so v naselju Čevica, občina Logatec, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Dolnji Logatec, ki so počakali dokler saje niso dogorele in s termo kamero pregledali dimniško tuljavo. Lastniku so odsvetovali nadaljnje kurjenje do prihoda dimnikarske službe.

Več

 

29.11.
2018

Požar na elektro omarici

Ob 16.05 se je na Tržaški cesti v Logatcu v pisarniških prostorih kadilo iz električne omarice v katero je zatekala voda. Gasilci PGD Dolnji Logatec so odklopili električno napeljavo ter preverili in prezračili zadimljene prostore. Do požara ni prišlo.

Več

 

19.11.
2018

Prometna nesreča

Ob 6.51 je na cesti Grčarevec–Planina v občini Logatec voznica trčila v srno. Zaradi poškodovanih ni mogla izstopiti iz vozila. Posredovali so gasilci PGD Dolnji Logatec , ki so z manjšim posegom vrata odprli. Voznica je bila nepoškodovana.

Več

 

11.11.
2018

Prometna nesreča na regionalni cesti Logatec-Rovte

Ob 19.52 je na regionalni cesti Logatec- Žiri, občina Logatec osebno vozilo zapeljalo z ceste, ter obtičalo ob drevesu. Posredovali so gasilci PGD Dolnji Logatec, ki so na kraju ugotovili, da so mimoidoči eno osebo izvlekli iz vozila, druga pa je ukleščena. Gasilci so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo iz vozila, odklopili akumulator na vozilu, nudili pomoč reševalcem, osvetljevali kraj, ter pomagali avto vleki pri nalaganju vozila. Reševalci NMP Logatec in RP Ljubljana so dve osebe prepeljali v bolnišnico.

Več

 

02.11.
2018

Prometna nesreča na avtocest Vrhnika–Ljubljana

Ob 22.15 se je na avtocesti Vrhnika–Logatec, občina Vrhnika, osebno vozilo obrnilo na cestišču Posredovali so gasilci PGD Dolnji Logatec in GB Ljubljana, voznica osebnega vozila pa se je odpeljala naprej. Na povratku v bazo so gasilci PGD Dolnji Logatec naleteli na novo prometno nesrečo, v kateri se je kombinirano vozilo zaletelo v odbojno ograjo. Zavarovali so kraj nesreče ter odklopili akumulator. Poškodovanih ni bilo.

Več

 

01.11.
2018

Prometna nesreča na AC Logatec - Vrhnika

Ob 17.34 se je na avtocest Postojna–Ljubljana pred izvozom Vrhnika zgodila prometna nesreča. Voznika osebnega vozila je zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo v desno nato še v levo odbojno ograjo. Voznik je bil lažje poškodovan. Poleg reševalcev in policije so posredovali tudi gasilci PGD Logatec. Zavarovali so kraj nesreče in odklopili akumulator na vozilu.

Več

 

27.10.
2018

Drevo na cesti

Ob 9.29 so na regionalni cesti Logatec - Laze gasilci PGD Dolnji Logatec in Laze-Jakovica razžagali in odstranili drevo, ki se je zaradi močnega vetra podrlo na cesto. Gasilci PGD Laze-Jakovica so naknadno preventivno požagali in odstranili še štiri drevesa, ki so nevarno visela nad cesto in ogrožala mimovozeča vozila.

Več

 

23.10.
2018

Požar avtomobila

Ob 0.08 je na primorski avtocesti v občini Vrhnika, med izvozom in uvozom Vrhnika v smeri Ljubljane na odstavnem pasu gorelo osebno vozilo. Zagorelo je v predelu motorja, ogenj pa se je razširil na celotno vozilo. Požar so pogasili gasilci PGD Vrhnika, Verd, Stara Vrhnika in Dolnji Logatec. Aktivirani so bili tudi gasilci GB Ljubljana, vendar njihova pomoč ni bila potrebna. Vozilo je bilo v požaru v celoti uničeno.

Več

 

20.10.
2018

Dim zaradi odvrženega pepela

Ob 17.39 je z Malega mostu proti obrtni coni v Logatcu neznanec odvrgel tleč pepel na gozdni poti. Tleči pepel so z vodo zalili gasilci PGD Dolnji Logatec.

Več

 

03.10.
2018

Požar saj v dimniku

Ob 11.23 so zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše na Medvedjem Brdu, občina Logatec. Posredovali so gasilci PGD Medvedje Brdo in Dolnji Logatec. Gasilci so pregledali prostore in lastnico napotili na pristojnega dimnikarja. Materialna škoda ni nastala.

Več

 

03.10.
2018

Požar hiše

Danes smo bili malo pred 17. uro obveščeni o dimu v 1. nadstropju hiše. Ob prihodu na kraj smo ugotovili, da gre za večstanovanjsko hišo. Takoj smo vzpostavili dva notranja napada, z namenom reševanja in gašenja. Iz stanovanja v pritličju smo evakuirali pet oseb, v prvem nadstropju pa je napredovanje skupine upočasnilo močno zadimljeno nadstropje. S pregledovanjem prostorov in prezračevanjem, se je skupina prebila do požara in ga hitro pogasila. Hišo smo še podrobneje pregledali in jo nadtlačno prezračili. Ekipa NMP ZD Logatec je preventivno pregledala osebe, ki so se v času požara nahajale v objektu.

Več

 

24.09.
2018

Požar terenskega vozila

Ob 14.17 je na avtocesti Ljubljana–Koper v smeri Primorske na počivališču Lom, zagorelo terensko vozilo. Še pred prihodom gasilcev na so vozilo pogasili voznik in mimoidoči. Gasilci PGD Dolnji Logatec so s termovizijsko kamero preventivno pregledali vozilo.

Več

 

13.09.
2018

Nesreča tovornega in osebnega vozila

Ob 20.18 sta na avtocesti Koper - Ljubljana, na počivališču Lom v smeri Ljubljane, trčila tovorno in osebno vozilo. Gasilci PGD Dolnji LOgatec so zavarovali kraj nesreče ter nudili pomoč reševalcem NMP Logatec pri oskrbi poškodovane osebe

Več

 

04.09.
2018

Prometna nesreča motorista in avtomobila

Ob 15.42 sta na cesti pri naselju Liplje, občina Postojna, trčila motorist z motorjem in osebno vozilo. Gasilci PGD Planina, Postojna in Dolnji Logatec so zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, nudili prvo pomoč in oživljali poškodovano osebo do prihoda reševalcev NMP Postojna. V prometni nesreči je ena oseba preminula, drugo so reševalci oskrbeli na kraju.

Več

 

27.08.
2018

Prometna nesreča tovornega vozila na AC

Ob 10.16 je na avtocesti Koper–Ljubljana, pred počivališčem Lom v smeri Ljubljane, tovornjak prebil zaščitno ograjo in obstal na boku na prehitevalnih pasovih. Gasilci PGD Dolnji Logatec, Cerknica in GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, s peno zalili poškodovan rezervoar iz katerega je izteklo gorivo in z vpojnimi sredstvi počistili razlite motorne tekočine. V nesreči se ni nihče poškodoval.

Več

 

27.08.
2018

Prometna nesreča

Ob 14.54 se je na cesti Planina–Kalce, občina Logatec, osebno vozilo zaletelo v skalo, se prevrnilo na streho in obstalo na cestišču. Gasilci PGD Dolnji Logatec in Postojna so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, vozilo postavili na kolesa, počistili razlite motorne tekočine ter do prihoda reševalcev NMP Postojna, oskrbeli poškodovano osebo. Reševalci so poškodovano osebo odpeljali v nadaljnjo oskrbo.

Več

 

26.08.
2018

Požar v stavbi

Ob 14.51 je v naselju Jačka, občina Logatec, gorelo suho vejevje in nesnaga v večjem starejšem dimniku ob vodnem stolpu. Gasilci PGD Dolnji Logatec so evakuirali bližnje prebivalce, požar pogasili, prostore pa očistili in jih nadtlačno prezračili.

Več

 

17.08.
2018

Požar avtomobila

Ob 13.30 je na avtocesti Ljubljana – Koper, občina Logatec, na bencinski črpalki Lom zagorelo pod pokrovom motorja osebnega vozila. Požar so pogasili zaposleni na črpalki pred prihodom gasilcev PGD Dolnji Logatec, Rakek in GB Ljubljana, ki so motor dodatno ohladili in pregledali s termovizijsko kamero.

Več

 

14.08.
2018

Prometna nesreča

Ob 6.49 se je na avtocesti Koper - Ljubljana pred počivališčem Lom, smer Ljubljana, osebno vozilo zaletelo v odbojno ograjo. Gasilci PGD Dolnji Logatec in GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator ter s tehničnim posegom rešili osebo iz avta in jo prenesli do reševalnega vozila NMP Logatec, ki jo je prepeljal v nadaljnjo oskrbo.

Več

 

10.08.
2018

Prometna nesreča na AC

Ob 12.53 je pred priključkom Logatec v smeri Ljubljane v naletu trčilo pet osebnih vozil. Gasilci PGD Cerknica, Dolnji Logatec in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na poškodovanih vozilih in nudili pomoč delavcem DARS-a pri čiščenju posledic nesreče s cestišča. Reševalci NMP Logatec so pregledali udeležence v nesreči in na kraju dogodka oskrbeli eno lažje poškodovano osebo.

Več

 

10.08.
2018

Prometna nesreča

Ob 14.33 so na Tržaški cesti v Logatcu trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Dolnji Logatec so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Več

 

10.08.
2018

Požar vozila

Ob 15.30 pa smo posredovali na požaru vozila na Notranjski cesti v Logatcu.

Več

 

05.08.
2018

Prometna nesreča na AC

Ob 14.27 je na avtocesti v smeri od Ljubljane proti Primorski pri počivališču Lom, občina Logatec, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v prometni znak. Pri tem se je lažje poškodovala ena oseba. Posredovali so gasilci iz PGD Dolnji Logatec, Stara Vrhnika in Ljubljana. Zavarovali so kraj dogodka in odklopili akumulator na osebnem vozilu. Reševalci NMP Logatec so osebo oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Več

 

02.08.
2018

Prometna nesreča AC Logatec-Vrhnika

Ob 15:45 so gasilci PGD Dolnji Logatec in GB Ljubljana posredovali zaradi prometne nesreče osebnega vozila na avtocesti med Logatcem in Vrhniko, kjer so nudili zavarovanje kraja dogodka, odklopili akumulator na vozili ter posuli in očistili cestišče skupaj z delavci Darsa. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP ZD Logatec.

Več

 

29.07.
2018

Prometna nesreča osebnega vozila in motorja

Ob 11.43 sta na cesti med Godovičem in Hotedršico, občina Idrija, trčili osebno vozilo in voznik z motornim kolesom. Gasilci PGD Dolnji Logatec in Idrija so nudili pomoč idrijskim reševalcem, odklopili akumulatorja in zavarovali kraj nesreče. Poškodovani motorist je bil odpeljan na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Več

 

26.07.
2018

Manjši požar

Ob 18.44 je ob Sončni poti v Logatcu gorel gozd in podrast. Manjši požar na površini približno 10 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Gorenji in Doljni Logatec.

Več

 

26.07.
2018

Prenos obolele osebe

Ob 12.20 so v Pavšičevi ulici v Logatcu gasilci PGD Dolnji Logatec nudili pomoč reševalcem NMP Logatec pri prenosu obolele osebe iz 4. nadstropja večstanovanjske stavbe do reševalnega vozila.

Več

 

26.07.
2018

Prometna nesreča AC Logatec-Vrhnika

Ob 7.38 so na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhniko, smer Ljubljana, v občini Vrhnika, verižno trčila štiri osebna vozila in obstala na prehitevalnem pasu. Gasilci PGD Dolnji Logatec so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na enem vozilu, umaknili vozila na odstavni pas, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in pomagali delavcem DARS pri čiščenju cestišča. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Več

 

23.07.
2018

Izliv hidravlične tekočine

Ob 16.43 so gasilci PGD Dolnji Logatec in GB Ljubljana posredovali na parkirišču počivališča Lom, občina Logatec, kjer so posuli in očistili 50 kvadratnih metrov hidravlične tekočine, ki je iztekla iz turbine tovornega vozila.

Več

 

21.07.
2018

Požar avtomobila

Ob 16.34 se je na primorski avtocesti med počivališčem Lom in izvozom Unec, smer Koper, v občini Logatec, zaradi okvare motorja kadilo izpod motornega pokrova osebnega avtomobila. Gasilci PGD Dolnji Logatec so zavarovali kraj dogodka in s termovizijsko kamero preventivno pregledali.

Več

 

17.07.
2018

Prometna nesreča AC Unec-Logatec

Ob 14.25 je na avtocesti Unec–Logatec na viaduktu Ivanje Selo v občini Cerknica voznik tovornega vozila s priklopnikom trčil osebno in reševalno vozilo ter jih stisnil v odbojno ograjo. Gasilci PGD Cerknica in Dolnji Logatec so kraj nesreče zavarovali in odklopili akumulatorje na vozilih. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Več

 

12.07.
2018

Nalet več vozil

Ob 15.11 je prišlo do naleta več vozil na avtocesti Logatec–Vrhnika v občini Vrhnika. Posredovali so gasilci PGD Dolnji Logatec, GB Ljubljana in PGD Stara Vrhnika, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, nudili pomoč poškodovanim osebam do prihoda reševalcev NMP Logatec ter posuli razlite motorne tekočine na cestišču. V prometni nesreči so bile poškodovane tri osebe.

Več

 

07.07.
2018

Prometna nesreča

Ob 2.42 je na cesti Logatec–Žibrše, občina Logatec, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci PGD Dolnji Logatec so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in razsvetljevali kraj nesreče. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Več

 

07.07.
2018

Požar ob železniški progi

Ob 10.40 je v industrijsko obrtni coni Zapolje v Logatcu gorela trava ob železniški progi. Gasilci PGD Doljni Logatec so požar na površini desetih kvadratnih metrov pogasili.

Več

 

01.07.
2018

Prometna nesreča

Ob 0.19 sta v naselju Kalce v občini Logatec trčila osebni avto in avtobus v katerem je bil le voznik. Posredovali so gasilci PGD Dolnji Logatec in GB Ljubljana, ki so iz vozila prenesli poškodovano osebo v reševalno vozilo, odklopili akumulator in zavarovali kraj nesreče. Poškodovano osebo so reševalci ZD Logatec prepeljali v bolnico.

Več

 

29.06.
2018

Požar ob železniški progi

Ob 16.06 je ob železniški progi okoli kilometer od Logatca proti Rakeku gorela podrast. Površino, okoli 80 kvadratnih mestrov, so pogasili gasilci PGD Dolnji Logatec.

Več

 

25.06.
2018

Prometna nesreča

Ob 7.13 je na cesti Kalce - Planina, občina Logatec, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in pristalo na boku za zaščitno ograjo. V vozilu je ostala ukleščena oseba. Gasilci PGD Dolnji Logatec in PGD Postojna so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo in jo predali rešervalcem NMP Logatec. Ti so jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Več

 

22.06.
2018

Onesnaženje potoka

Ob 14.33 je bilo opaženo onesnaženje potoka ob Gorenjski cesti v občini Logatec. Posredovali so gasilci GB Ljubljana in PGD Dolnji Logatec, ki so v potok postavili pivnike ter s policijo pregledali breg potoka vendar izvora onesnaženja niso našli. Do pogina živeža v potoku ni prišlo.

Več

 

13.06.
2018

Požar tovornega vozila

Ob 8.07 so na počivališču Lom v smeri primorske, občina Logatec, zaradi pregretih zavor zagoreli kolo, ponjava in tovor na prikolici tovornega vozila. Posredovali so gasilci PGD Dolnji Logatec, Cerknica in Rakek, ki so požar pogasili.

Več

 

11.06.
2018

Modras v vozilu

Ob 14:26 smo prejeli poziv, da se v osebnem vozilu na počivališču Lom nahaja kača. Kačo smo s tehničnim posegom rešili izpod armaturne plošče vozila in jo živo ter nepoškodovano izpustili v bližnji gozd.

Več

 

10.06.
2018

Odpiranje vrat

Ob 0.44 se je v Sončnem Logu v Logatcu v večstanovanjskem objektu otrok zaklenil v stanovanje. Gasilci PGD Dolnji Logatec so v stanovanje vstopili preko balkona, odprli vrata in omogočili staršem dostop do nepoškodovanega otroka.

Več

 

09.06.
2018

Dim iz objekta

Ob 17.51 je na Tržaški cesti v Logatcu iz proizvodnega objekta podjetja izhajal gost črn dim. Gasilci PGD Dolnji Logatec so ugotovili, da je dim posledica nepravilnega izgorevanja sekancev v peči. Lastnik je peč ugasnil, gasilci pa so kotlovnico prezračili

Več

 

05.06.
2018

Požar filtra

Ob 14.57 je v podjetju za predelavo odpadkov v Logatcu gorelo na filtru trdih delcev. Požar so pogasili gasilci PGD Dolnji Logatec. Škoda ni nastala.

Več

 

04.06.
2018

Nesreča motornega kolesa in osebnega vozila

Ob 16.02 sta na lokalni cesti Rovte - Petkovec, občina Logatec, trčila motocikel in osebno vozilo pri čemer je motorista z motociklom odbilo s ceste, da se je skotalil po bregu. Gasilci PGD Dolnji Logatec so zavarovali kraj nesreče ter na vozilu odklopili akumulator. Ponesrečenemu motoristu so skupaj z reševalci NMP Logatec nudili pomoč, ga prenesli na cestišče ter zavarovali kraj pristanka helikopterja. Posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP je poškodovanca prepeljala v UKC Ljubljana.

Več

 

01.06.
2018

Prometna nesreča AC Logatec-Unec

Ob 18.37 sta na avtocesti Logatec–Unec v občini Postojna trčila osebni vozili. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, Logatec in GB Ljubljana, ki so po prihodu na lokacijo zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje ter z vpojnimi sredstvi posuli razlite tekočine. Nastalo je nekaj materialne škode, poškodovanih ni bilo.

Več

 

27.05.
2018

Požar vozila

Ob 14.55 je na avtocesti Unec–Logatec, občina Cerknica, zagorelo osebno vozilo. Požar so pred prihodom gasilcev PGD Cerknica, Rakek, Dolnji Logatec in GB Ljubljana pogasili mimoidoči. Gasilci so zavarovali kraj dogodka do prihoda delavcev DARS-a in policije ter odklopili akumulator na vozilu. Vzrok požara in materialna škoda nista znana. Poškodovanih ni bilo.

Več

 

26.05.
2018

Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev

Ob 8.43 so na deponiji Komunalnega podjetja Logatec v Logatcu našli neeksplodirano minometno granato, nemške izdelave, ostanek obdobja ll. svetovne vojne. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Ljubljanske regije sta nevarno najdbo na kraju varno uničila. Gasilci PGD Dolnji Logatec so zavarovali mesto uničenja, zagotavljali protipožarno varovanje in pirotehnikoma nudili tehnično pomoč pri uničenju.

Več

 

26.05.
2018

Požar v mansardi stanovanjske hiše

Ob 10.58 je v naselju Rovtarske Žibrše, občina Logatec, zagorelo v mansardi stanovanjske hiše. Gasilci PGD Medvedje Brdo, Rovte in Dolnji Logatec so požar omejili in pogasili. Požar je uničil mansardo in ostrešje površine sto kvadratnih metrov.

Več

 

05.05.
2018

Prometna nesreča AC Logatec-Vrhnika

Ob 12.00 je na avtocesti Logatec–Vrhnika prišlo do naleta dveh osebnih vozil. Poškodovani sta bili dve osebi. Gasilci PGD Dolnji Logatec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine.

Več

 

05.05.
2018

Prometna nesreča v IOC Zaplje

Ob 6.33 je industrijski coni Zapolje v občini Logatec osebno vozilo trčilo v ograjo. Posredovali so gasilci PGD Dolnji Logatec, ki so do prihoda reševalcev NMP oskrbeli poškodovanega voznika, odklopili akumulator vozila ter cestišče posuli z absorbentom.

Več

 

29.04.
2018

Prometna nesreča na AC Logatec - Postojna

Ob 10.39 sta na avtocesti Ljubljana–Koper, nekaj kilometrov od počivališče Lom, trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGD Dolnji Logatec, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja ter nudili pomoč lažje poškodovani voznici.

Več

 

26.04.
2018

Požar ob železniški progi

18.28 je zagorela trava ob železniški progi Logatec–Planina v občini Logatec. Požar na površini okoli 200 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Dolnji Logatec.

Več

 

26.04.
2018

Požar ob železniški progi

Ob 13.49 je od železniške postaje Logatec proti postaji Planina v občini Logatec ob železniški progi v dolžini okoli pet kilometrov gorela suha trava. Požar na obeh strani proge na površini okoli 200 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Logatec. Ogenj je poškodoval tudi tri železniške pragove. V času gašenja požara so vlaki vozili z zmanjšano hitrostjo.

Več

 

16.04.
2018

Prometna nesreča

Ob 14.50 se je na avtocestnem odseku Unec–Logatec, občina Cerknica, prevrnilo osebno vozilo. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na vozilu, poškodovani osebi nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Cerknica, ki so eno poškodovano osebo prepeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana. Na lokaciji so bili prisotni tudi gasilci PGD Dolnji Logatec.

Več

 

25.03.
2018

Požar sušilnega stroja

Ob 18.50 je v Rovtah, občina Logatec, v stanovanjski hiši zagorel sušilni stroj. Aktivirani so bili gasilci PGD Rovte in Dolnji Logatec, vendar njihova pomoč ni bila potrebna, saj je še pred prihodom gasilcev lastnik sam pogasil požar. Gasilci PGD Rovte so stroj iznesli na prosto in objekt preventivno pregledali ter prezračili.

Več

 

16.03.
2018

Požari osebnega vozila

Ob 15.48 je na avtocesti od Logatca proti Uncu, občina Logatec, zagorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Dolnji Logatec so pogasili požar, ki je uničil osebno vozilo, pogasili in cestišče posuli z absorbentom.

Več

 

02.03.
2018

Prometna nesreča Kalce

Ob 15.29 sta na regionalni cesti Logatec - Kalce, občina Logatec, čelno trčila tovorno in osebno vozilo. Ena oseba se je poškodovala. Gasilci PGD Doljni Logatec smo zavarovali kraj prometne nesreče, nudili pomoč pri imobilizaciji poškodovane osebe, odklopili akumulatorje na vozilih in posuli iztekle tekočine. Reševalci NMP ZD Logatec so poškodovano osebo prepeljali v UKC Ljubljana.

Več

 

19.02.
2018

Prometna nesreča v drevoredu

Ob 6.53 sta na stari cesti Logatec - Vrhnika pri IOC Zapolje, občina Logatec, čelno trčili osebni vozili. Gasilci PGD Dolnji Logatec smo zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in do prihoda policije usmerjali promet. Reševalci NMP ZD Logatec so dve poškodovani osebi oskrbeli na kraju.

Več

 

13.02.
2018

Požar kombiniranega vozila

Ob 22.49 je v naselju Kalce, občina Logatec, gorelo dostavno vozilo. Aktivirani smo bili prostovoljni gasilci iz PGD Gorenji Logatec in Dolnji Logatec. Do našega prihoda je lastnik sam uspel pogasiti vozilo. Gasilci smo odklopili akumulator ter pregledali vozilo s termovizijsko kamero.

Več

 

11.02.
2018

Prometna nesreča na AC Logatec - Vrhnika

Obveščeni smo bili, da je na avtocesti med Logatcem in Vrhniko vozilo v jarku. Gasilci PGD Dolnji Logatec, GB Ljubljana smo skupaj z gasilci PGD Radovljica zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, in vozilo postavili nazaj na cestišče. V prometni nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Več

 

10.02.
2018

Prometna nesreča na AC - preklic

Dobili smo poziv o prevrnjenem osebnem vozilu na avtocesti med počivališčem Lom in izvozom Logatec, vendar smo tik pred izvozom dobili preklic, saj se je nesreča pripetila na drugem odseku avtoceste.

Več

 

05.02.
2018

Prometna nesreča tovornih vozil na AC Lom - Logatec

Ob 6.11 sta na primorski avtocesti pri izvozu s počivališča Lom v smeri proti Ljubljani trčili tovorni vozili, pri čemer se je na enemu izmed vozil poškodoval rezervoar za gorivo. Gasilci PGD Dolnji Logatec in Cerknica ter GB Ljubljana smo zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na vozilih, prečrpali gorivo iz poškodovanega rezervoarja in rezervoar odstranili z vozila, ter z vpojnimi sredstvi posuli izteklo gorivo na cestišču v dolžini skoraj pol kilometra. Zaradi tega dogodka je tretje tovorno vozilo naglo zaviralo, pri čemer se je poškodovala prikolica vozila in se je po cestišču raztresel tovor. Gasilci smo kraj dogodka zavarovali in pomagali pri natovarjanju raztresenega tovora nazaj na prikolico. V sodelovanju s policijo in delavci DARS smo gasilci še počistili cestišče v celotni dolžini dogodkov in sprostili promet po avtocesti. Poškodovanih oseb v nesrečah ni bilo.

Več

 

05.02.
2018

Dimniški požar Gozdna pot

Ob 10.44 so na Gozdni poti v Logatcu zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Dolnji Logatec smo varovali dimnik do izgoretja saj in s termovizijsko kamero pregledali objekt.

Več

 

23.01.
2018

Prometna nesreča AC Logatec-Vrhnika

Ob 4.40 je na avtocesti Logatec–Vrhnika voznica z osebnim vozilom zaradi neprilagojene hitrosti trčila v sredinsko zaščitno ograjo in obstala na zelenici med voznima pasovoma. Gasilci PGD Dolnji Logatec in GB Ljubljana smo zavarovali mesto nesreče, izklopili akumulator, zatesnili rezervoar iz katerega je iztekla manjša količina goriva, počistili cestišče in z dvigalom postavili vozilo na cesto.

Več

 

23.01.
2018

Izteklo gorivo iz vozila na parkirišču

Ob 10.28 je v Sončnem Logu v Logatcu na parkirišču iz vozila iztekalo gorivo. Gasilci PGD Dolnji Logatec smo z vpojnimi sredstvi posuli razlito gorivo na površini dveh kvadratnih metrov.

Več

 

15.01.
2018

Dimniški požar Cesta talcev

Ob 18.07 so na Cesti talcev, občina Logatec, v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Gasilci PGD Dolnji Logatec smo pogasili požar, ter tuljavo pregledali s termovizijsko kamero. Prepovedali smo kurjenje, do prihoda dimnikarja.

Več

 

12.01.
2018

Domnevni požar skladišča

Danes smo bili ob 7:04 preko pozivnikov obveščeni, da gori skladiščni objekt na Notranjski cesti v Logatcu. Po prihodu na kraj smo ugotovili, da gre za sežiganje lesenih odpadkov pod nadzorom. Naše posredovanje tako ni bilo potrebno.

Več

 

07.01.
2018

Dimniški požar

Na Nazorjevi ulici v Logatcu so zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Dolnji Logatec smo počakali do izgoretja saj ter s termovizijsko kamero pregledali okolico dimnika.

Več

 

06.01.
2018

Prometna nesreča

Na avtocesti med Logatcem in Uncem je prišlo do prometne nesreče osebnega in tovornega vozila. Posredovali smo gasilci PGD Dolnji Logatec, ki smo zavarovali kraj nesreče ter odklopili akumulatorske baterije na poškodovanih vozilih ter posuli iztekle tekočine. SLIKE

Več

 

05.01.
2018

Prometna nesreča

Na cesti Logatec–Rovte sta trčili osebni vozili. Posredovali smo gasilci PGD Dolnji Logatec, ki smo zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na vozilih, osvetljevali kraj nesreče, posuli iztekle tekočine ter nudili pomoč petim poškodovanim osebam. Reševalci NMP Logatec in Ljubljana so poškodovane prepeljali v UKC Ljubljana. SLIKE

Več